parajumpers outlet parajumpers sale http://www.canadagoosestore.be/ https://www.parajumpersonlinesale.be

6 stvari o mome dijabetesu

Pročitajte članak, te naučite nešto novo.

Nisam dijabetički mudrac, ali imam potrebu prenijeti 6 stvari koje biste trebali znati o životu s dijabetesom!

Često razgovaram sa svojom okolinom o dijabetesu, a danas sam posebno sretan jer je ovo mjesto za mene gdje mogu pisati o dijabetesu.

Prenosim zapažanja Stephena Shaula, 1.srpnja 2016.

1. Brojke dijabetesa ne idu daleko

Kako bolest ide svojim tijekom, tako će i sve druge stvari u životu (uključujući i utjecaj tehnologije) ići svojim tijekom. Imao sam laptop star otprilike 10 godina, bio je sve sporiji i stalno se kvario. Imao sam probleme sa zvučnicima, a trebao sam imati dobar zvuk zbog posla. Što sam napravio? Uložio sam u novi laptop.
Što želim reći? Dijabetes ima svoje epizode, to ide svojim tijekom, na njega možete svakodnevno utjecati u ulažite u njega! Ne znam za Vas, ja na svoj dijabetes svakako utječem prehranom, tjelovježbom i redovitom kontrolom.

2. Bio sam kod dijabetologa

Odlaske na kontrole ostavljao sam sa strane neko vrijeme. Međutim, danas popodne dok sam obavljao nekoliko telefonskih razgovora, imao sam i kontrolu kod dijabetologa što me začudo razveselilo. Prošlo je otprilike pola godine od zadnje kontrole, stoga vjerujem da imamo puno tema za razgovor. Osim dijabetologa, bio sam i kod oftalmologa prije nekoliko dana. Ovoga puta, bio je to pregled malo detaljniji od zadnjeg na kojem je utvrđeno da mi trebaju nove naočale.
Što želim reći? Ne odgađajte svoje preglede za neki drugi put, obavite ih sada i odmah jer bolest svakim danom raste. Uzmite stvar u svoje ruke!

3. Obavio sam trening, trčao sam 5 kilometara

Pet minuta od moje kuće nalazi se velike šetnica gdje sam često trčao. Svake godine trčim na maratonu, međutim prošle godine nisam zbog operacije koljena. Ovo je moj veliki povratak, prvi atletski događaj u dvije godine. Osim što sam izgubio na težini u godini dana, još uvijek nisam u dobroj formi stoga niti ne očekujem velike rezultate. Iskreno, niti me ne zanimaju.
Ovaj je događaj jako važan za mene, ja ću sudjelovati u njemu čak i ako želim dopuzati do cilja!
Ne odustajte, koliko god teško, naporno i dugotrajno bilo!

4. Rujan…

Svake godine u rujnu održava se velika konferencija posvećena dijabetesu, Diabetes UnConference Atlantic City. Osim toga, svake se godine tih dana okupljaju oboljeli od dijabetesa koji se međusobno druže i razmjenjuju iskustva. Ove godine ćemo govoriti o psihosocijalnom aspektu dijabetičara. Zabavna su ovo druženja, prijatelji se nalaze, prihvaćaju se i daju si potporu.

 

5. Moj dijabetički krug je sve veći

Radim u zgradi s 500-600 drugih ljudi. Tu su mahom odvjetnici, pomoćnici, administratori, arhitekti, financijski savjetnici. Par godina nisam niti mislio da netko od njih ima dijabetes, mislio sam da sam jedini. A sada? Sada znam sve, tko ima tip 1, tko ima tip 2, tko koristi inzulinske pumpe, tko je dobio prvu pumpu.

Evo, ovo se događa u mome životu u zadnje vrijeme. Što ima novog kod Vas?

 

 

Izvor:

Izvor: https://www.diabetesdaily.com/blog/8-things-about-my-diabetes-286051/

 

 

 

Rasprava