parajumpers outlet parajumpers sale http://www.canadagoosestore.be/ https://www.parajumpersonlinesale.be

Kako brzo umanjiti razinu šećera u krvi?

Pročitajte članak, te naučite nešto novo.

Što kada su brojevi na glukometru prilično visoki? Spuštanje razine šećera u krvi treba biti oprezno zato što je to prilično opasno.

Ovo su prirodni načini za brže spuštanje razine šećera u krvi.

Voda. Pijte puno vode koja će biti uzrok češćeg mokrenja. Ne preporučuje se osobama koje imaju probleme s bubrezima ili srčanim problemima.

Povećanje brzine otkucaja srca u 15 minuta može utjecati na smanjenje razine šećera u krvi. Nakon 15 minuta, svakako provjerite razinu šećera u krvi. Tijelo troši gorivo, a vježbanjem će šećer padati. Bitno je odabrati vrstu aktivnosti koja će Vam biti ugodna. Preporučuje se da ponekada izmijenite vježbe, ubacite plivanje, brže šetnje …

Za međuobrok pojedite nešto bogato proteinima jer oni stabiliziraju šećer u krvi. Pazite da takva hrana nema šećera (sir ili bademi?).

S bilo kojim od ovih lijekova neophodno je imati kratki zalogaj sa strane za slučaj ako se šećer u krvi spusti prenisko.

Kontrolirajte unos ugljikohidrata.

Vlakna iz lisnatog zelenog povrća koja ne povećavaju razinu šećera u krvi, a mogu smanjiti rizik od pojave dijabetesa tipa 2.  Jedite hranu bogatu magnezijem i kromom, žumanjci, proizvodi cjelovitog zrna, kava, orasi, grah, brokula i meso, tamna čokolada, banana, avokado, riba.

Jabučni ocat (2 žlice) pomiješan u čaši vode može pomoći pri smanjenju razine šećera u krvi. Provjerite sa svojim liječnikom, je ti to Vašem stanju preporučljivo.

Dodajte cimet u hranu kako biste dodali okus, a on dokazano poboljšava osjetljivost na inzulin, uporaba razgradnju ugljikohidrata. Preporučljiva doza je do 2 čajne žličice dnevno, sve iznad toga smatra se štetnim.

Ne postoji čarobna namirnica ili čarobni štapić kojim se može smanjiti razina šećera u krvi. Pijte vodu tijekom dana, pazite na prehranu i to će polučiti rezultatom.

 

Rasprava