parajumpers outlet parajumpers sale http://www.canadagoosestore.be/ https://www.parajumpersonlinesale.be

Liječenje hipoglikemije

Pročitajte članak, te naučite nešto novo.

Dvije su faze liječenja hipoglikemije, u nastavku pročitajte što može biti od pomoći!

Jedna faza liječenja hipoglikemije odnosi se na uzimanje glukoze odnosno hrane bogate ugljikohidratima što ranije kako biste spriječili par razine glukoze u krvi. Izgubite li svijest trebat ćete tuđu pomoć, što može uključivati i dolazak hitne medicinske pomoći.

Početno liječenje

Nakon što primijetite prve simptome hipoglikemije, pojedite ili popijte nešto bogato glukozom. Takva hrana ili piće razinu glukoze u krvi podići će kroz 10-15 minuta primjerice gazirana zaslađena pića ili limunada, 2 žlice rastopljenog šećera u vodi, tableta za podizanje razine šećera u krvi (dostupna u ljekarni, posavjetujte se s liječnikom ili ljekarnikom).

Nakon prve faze, ono što slijedi jest hrana u kojoj su zastupljeni ugljikohidrati. Primjerice to mogu biti: sendvič, kriška tost, malo voća, nekoliko keksića ili žitarice.

Točna količina hrane ovisi o uvjetima hipoglikemije, primjerice nekoliko kriški tosta ako nećete imati priliku jesti neko vrijeme, ili jedan keks ako ćete imati obrok kroz kraće vrijeme.

Što ako izgubite svijest?

Osjećate li da ćete izgubiti svijest, prilično je opasno da jedete ili pijete jer može doći do gušenja budući da ne znate hoćete li progutati hranu.

Bez obzira koristite li inzulin ili druge lijekove, važno je informirati obitelj i okolinu o prvim simptomima hipoglikemije kao i o kasnijim simptomima.

Oporavak

Tijekom nekog vremena oporavka od hipoglikemije, razina glukoze u krvi može biti povišena jer je to rezultat unosa viška hrane.

Čak i nakon liječenja hipoglikemije, ako je razina glukoze u krvi iznad 4 mmol/L možda će biti potrebno nekoliko sati za oporavak. Posebno se možete osjećati lošije i teže za koncentrirati.

Rasprava