parajumpers outlet parajumpers sale http://www.canadagoosestore.be/ https://www.parajumpersonlinesale.be

Razmišljate li o tetoviranju?

Pročitajte članak, te naučite nešto novo.

Za prosječnu tetovažu se smatra da koža mora biti probijena čak i do 3 000 puta.  Postoje li posljedice?

Tetovaža nastaje tako da se nakupina pigmenta unosi u dermis (jedan sloj kože). Najčešće tetovaže nastaju namjerno jer se osoba želi tetovirati, ali mogu nastati i slučajno ulaskom u kožu.

Dekorativne tetovaže koriste se već godinama, bilo zbog tradicionalnih razloga ili umjetničkih. U nekim kulturama tetovaže se koriste kao nakit ili znak raspoznavanja. Tetovaže su danas sve popularnije, dok su motivi tetovaža individualni i mogu biti na bilo kojem dijelu tijela.
U prijašnjim vremenima boja takvih tetovaža često se razlijevala zbog toga što predmet s kojim se tetoviralo nije bio dovoljno oštar. Jednako tako, takvi predmeti prije nisu bili niti sterilni pa su bile česte komplikacije.

Razmišljate li o uklanjanju tetovaža, ono se vrši laserski ili kirurški. Lasersko uklanjanje tetovaža ovisi o boji pigmenta ali imajte na umu da može doći do razvoja ožiljaka ili drugih hiperpigmentacija.

Svako tetoviranje iziskuje pažnju i brigu, međutim oboljeli od dijabetesa trebali bi pojačati brigu malo više – pogotovo kao imaju neregulirane glikemije!

Svakako imajte na umu izbjegavati mjesta gdje si aplicirate inzulin.

Provjerite sanitarne usluge tattoo studija kako biste umanjili mogući uzrok infekcija i komplikacija.

Što se može dogoditi?

Rizik koji se može pojaviti odnosi se na pojavu alergijskih reakcija ili drugih kožnih infekcija. Jednako tako postoji veći rizik od sporog zacjeljivanja rana i infekcija. Infekcije koje se mogu razviti su infekcija stafilokokom- MRSA infekcija. Najteža infekcija koja se može dobiti na ovaj način jest hepatitis. Alergijska reakcija može nastati na bilo kojem dijelu tijela (ne nužno u neposrednoj blizini tetovaže).

Savjeti

Nemojte se tetovirati ako ste pili alkohol.

Nemojte se tetovirati ako ste prehlađeni.

Provjerite uzima li tattoo majstor sterilne igle i čisti li instrumente nakon korištenja.

 

 

Rasprava